All i need is you <3

Hej hopp :) Händer ju inte så mycket på dagarna därför jag inte bloggar så ofta men 14 ska jag plåta om benet och förhoppningsvis få börja gå hos sjukgymnast :D
Jag hoppas verkligen det för den 18 december spelar moe joe på Ztyle! MISSA INTE!
Jag vill verkligen gå men ja man får ju se hur det går.

Senare idag när Mattias kommer hem ska jag åka och köpa tejp och hårfärg :P man får se hur detta slutar.
I morgon ska jag även börja jul städa.. ahha får se hur jobbigt det blir men tanken är att vi ska kunna sätta upp julgrannen snart :)


Var på Gegås i går med, hittade ganska mycket :) dock glömde jag att ta med mig min väska som jag glömde i bilen och där i ligger min medicin (Y) bra Pernilla...


Imorgon händer:

  • Julstäda
  • Slå in julklappar
  • Ta blodprov
  • Hämta upp min medicin i Halmstad i någon butik







All i need is you

Ropar mitt inre jag på hjälp?

Detta är helt sjukt jag har börjat få väldigt svårt att sova och när jag väl somnar återkommer en dröm som gör mig rent ut sagt galen!
drömmen börjar alltid med att jag står framför en spegel och kollar på mig själv efter ett tag när jag sminkat mig, valt kläder osv.. går jag ur min lägenhet som inte alls ser ut som den jag bor i idag jag ser heller inte min pojkvän.
Jag sitter på en väldigt tråkig och sorgsen buss och tittar ut ur fönstret, jag kan inte känna känslan men jag skulle gissa på att jag är väldigt ledsen och vilsen.
Jag hoppar av bussen på ett helt främmande ställe jag aldrig varit på och går in i ett stort lägenhetshus.
Där möter jag en teraput, de är nu det läskiga kommer in...
Jag sitter alltså där och berättar massa historier om "mitt liv" som aldrig ens har inträffat, jag kan ju säga att det är inga vackra historier det värsta man kan komma på, sitter jag hos en teraput och berättar om.
Jag hade inte blivit skrämd om de var bara vanliga "historier" om hemska saker men dessa saker jag sitter och säger i drömmen är otroligt detaljerade så jag nästan skulle tro att det faktiskt har hänt på riktigt. Det är aldrig samma historier men alltid samma börjar och teraput.


Börjar jag bli galen eller vad är det frågan om? Måste nog ringa min gamla psykologi lärare och fråga vad som är felet på mig? eller behöver jag kanske gå i terapi ? är det något som tynger mig som mitt omedvetna jag vill att jag ska veta? Herre gud jag låter som värsta psykot :P

Någon som har någon idé vad jag lider av?





Jag förstår inte riktigt vad Sandra menar..

Sandra påstår att tjejen på videon liknar mig på något sätt? Hur kan detta komma sig?



<3

Lyckligare kan ingen vara , 2010-05-05 <3


Äntligen börjar min tur vända

åkte till sjukhuset igår för att operera. Först gick jag och tog blodprov sedan till kirurg avdelning. Fick ligga på en säng och byta till super fina operations kläder. de kom och sätta in en nål och gav mig smärtstillande. Sen efter ett tag fick jag åka in i operations rummet.
Jag fick hålla i någon syregrej och så sätta de på massa sladdar på mig.
Först sa hon att den andra sjuksköteskan att hon skulle spruta in jätte starkt smärtstillande och så skulle jag säga till när jag började känna något. Det tog nog inte mer än 8 sekunder så började jag känna de i hela kroppen. då nickade hon till sköteskan och hon började spruta in sömnmedel. Tog inte alls lång tid innan jag somnade.


Vaknade upp några timmar senare men världens smärta i foten! jag försökte skrika på hjälp men de gick inte fick knappt fram något ljud alls, men sedan kom en sköteska och gav mig en spruta med något troligt vis morfin sedan lyfte upp mitt huvud och stoppade i tabletter i min hals och sköljde på med vatten. det hjälpte ett tag eftersom jag somnade om igen. vaknade en stund senare och hade lika ont igen.. tydligen hade jag mummlat massor när läkaren var inne och skulle berätta hur operationen gick men det jag fick fram som jag inte själv kommer ihåg är:
Salt vatten & mamma.
ahah lite kul.. men jag vaknade till några timmar senare och hade förstås lika ont fick denna gången en långtids verkande morfin tablett som håller i 12 timmar. som tur var kom läkaren tillbaka innan den tabletten hunnit börja verka.
så här sa han:
Ja vi kunde se att de var väldigt skadat men jag tror nog att de kan läka av sig själv. Jag har rättat till det lite men du behöver nog inte sätta in en skruv men vi kan inte vara 100% säkra än utan du får komma tillbaka om 4 veckor så får vi se då om de fotfarande läker rätt.

De ville att jag skulle stanna någon dag/dagar men jag ville hem så jag fick med mig mer piller hem börjar känna mig som en piller trillare typ ! xD men huvudsaken är att de hjälper så jag inte behöver ha ont.

Läkaren sa också att han tyckte de var konstigt att de inte opererade direkt och varför jag hade fått en ortos (tyg gips) eftersom de inte ligger helt still kommer det aldrig läka. Så jag fick åka ner och gipsa foten istället. Han sa också att jag absolut inte fick belasta detta över huvudtaget! han sa nog de 4 gånger så de är nog rätt viktigt.

Men jag hoppas nu att det läker rätt och att jag kommer bli frisk snart! :)



Jag blir så trött på detta!

Vaknade vid 9 i dag åkte ner och tog blodprov, som tur är slipper jag nu mera att åka in till ryhov utan kan ta blodproverna på Tenhults vårdcentral.
De ringde också från ryhov och sa att det är så många som ska opereras som är mer akuta än vad mitt är så jag kommer få vänta tills på måndag!.. suck.. mer väntan.
Hon ringer upp i morgon och säger tiden osv.

Jag ringde även försäkringskassan och kommer troligtvis få lite ersättning de här veckorna jag inte kommer att kunna söka jobb eller jobba.
Lite posetivt i allafall :) bye bye

Waran blodprov igen

Jag börjar bli sjukt rastlös av att bara ligga still men jag ska nog vänja mig kommer ju få vara still rätt länge till. Imorgon ska jag ner till sjukhuset igen och ta nya blodprov usch jag börjar verkligen spy på detta! Jag trodde att man aldrig kunde bli av med sin sprutskräck men dessa dagar har verkligen fått mig att tänka om.. jag är fotfarande skit rädd men jag gråter inte längre.

Sen ringer de från ryhov och säger hur jag ska förbereda mig inför operationen på fredag .. trevlig helg jag kommer få.. Mattias som skulle komma upp och allt :(

Läkarnas beslut.

Läkarna ringde i morse och hade bestämt sig hur de ska göra.. På fredag ska jag opereras men nu kommer det jobbiga... jag blir sövd som tur är.. men först går de in och kollar om det de behöver sätta in en skruv om de inte behöver de syr de igen och jag fortsätter att gå med min ortos... men om det skulle behöva sätta in en skruv måste de sy igen och lägga in mig på sjukhuset sedan ge mig medecin som "motverkar" waranen.. eftersom waranen gör att mitt blod blir tunnare vågar de inte göra något eftersom risken för att jag ska blöda en massa är ganska stor.

Så då läggs jag in på sjukhuset och byter medecin några dagar sedan opererar de in skruven.
De jag blir rätt arg på, är att om de hade gjort detta för 11 dagar sedan när de första gången bestämmde sig för att operera in skruven hade jag varit nästan halv läkt nu! och då hade jag inte fått bloddproppen än så jag åt inget waran..om jag ens hade fått en blodpropp då...






P.s Hanna hälsade på en stund idag :) blev jätte glad.

Helt jävla otroligt!

Åkte in till sjukhuset idag igen. först upp till röntken sedan till ortopeden. Det gick faktiskt mycket fortare än vad jag hade väntan mig.Men i allafall jag sitter i vänt rummet och läkaren kommer in.
-Hejhej det är jag som är läkare bla bla bla...
Han kollar på bilderna... ja du hade brutit foten va?
-Ehm ja på 3 ställen?
jaha ehh jag kan se här..här är det helt av... ja där kan jag se nu med..
men jaha ehm har de sagt hur länge du ska ha ortosen (tyg gipset) på dig?
- alltifrån 6 - 9 veckor.
- okej ehm jag har aldrig sätt en sådan här fraktur så jag får nog gå ut och kolla med en annan läkare.

Sitter kvar i rummet en stund.Sedan kommer han tillbaka.
- ehm den andra läkaren tyckte att detta sanerligen skulle opereras med en gång(aalltså för 10 dagra sen). Men vi kan inte avgöra detta nu om du behöver operera eller inte.
I morgon när ronden går får vi be alla läkare kolla på det och komma fram till ett beslut så vi ringer dig i morgon när ronden har gått så hoppas vi att vi har ett gemensamt beslut.

-okej...
-Det var något med tårna med va?
-ja jag kan inte böja dem.De gör inte ont eller något men det går bara inte.

han känner och kolla lite ..

- mMm han mumlar lite för sig själv.
- ja men som sagt vi hör av oss i morgon.


sen åkte jag hem, får se i morgon hur det blir.. jag hoppas de kommer fram till ett beslut som är det bästa.. är ju glad om jag slipper operation självklart men jag vill inte att det ska läka fel eller komma tillbaka i framtiden. Vi får se i morgon hur det går.



Jag som trodde inte jag kunde få mer otur :/

Hejhej! Hoppas alla har det trevligt ja ni som kan gå i alla fall ... var nere och tog blodprov idag plus att jag fick ta en spruta i dag igen ... men nu behöver jag nog inte ta mer sprutor på ett tag .förutom blod prov som jag ska ta nästa gång på torsdag.
I går när jag skulle duscha märkte jag att jag inte kunde böja mina tår.. fan... hur mycket jag än försökte gick det inte och det värsta är att det gjorde inte ont, inte det minsta men de ville bara inte böja på sig...
Ortopeden ringde idag med jag skulle egentligen vara där på torsdag och röntka om allt för att utesluta operation men istället nu får jag åka in i morgon och röntka och kolla varför mina tår vägrar böja sig.
önska mig lycka till! jag hoppas verkligen jag inte behöver operera .


Jävla biefekter på läkemedel är bajs! jag har nog snart mer ont i magen än vad jag har i benet... svullen och illamående och också sånt man får stå ut med... det ända positiva är att man kanske går mer lite i vikt :P

Nu ska jag förska äta :) byebye

Lite piggare nu

Hej hej :) orkade inte uppdatera igår när jag kom hem från akuten var så himla trött. Fick vänta i 3 och en halv timme innan någon läkare kom men vad väntar man sig ... De vi kom fram till med läkaren var i alla fall att jag fick inte öka min medecin eller byta till starkare då min medecin är redan ganska stark. De de  ville göra var att lägga in mig igen och då ge mig starkare medecin under uppsikt.
Men jag ville inte ligga på sjukhus för jag mår så himla dåligt av att ligga där så jag åkte hem igen. Passade på att ta ett waran prov med så jag slapp åka in där idag. De var väldigt lågt så fick ta 4 waran tabletter i morse. Jag tror att jag sa att jag skulle säga vilka medeciner jag äter här kommer de.

Waran: Blodförtunnande

Innohep (spruta): Mot blodpropp

Laktulos: Mot magvärk

Panicod: Mot svår värk

Dexofen: Mot svår värk

Pamol: Mot smärta

Panodil: Mot smärta

Oxynorm(morfin): Mot svår smärta




Där var nog alla skulle jag tro, jag kommer förhoppningsvis inte behöver äta alla tabletter så länge till förutom waranen det måste jag äta minst flera månader till sen får man se. 

Jag kommer förhoppningsvis slippa mer sprutor efter söndag förutom blodproven då. Bara provsvaren visar bra så behöver jag bara äta tabletterna :)

Jag slipper blodprov tills på måndag med :) waran motagningen är inte öppen på helger så jag behöver inte åka dit i helgen :)
Eftersom jag inte gick på mötet idag så vet jag inte rikigt hur mycket biverkningar detta kommer ge mig men jag hoppas på milda biverkningar.
Nu ska jag sova en stund igen :)



God morgon!

För mig en dålig morgon.. jag har haft sjukt ont hela natten värst var nog i morse... Tabletterna hjälper typ inte detta är inte så bra.
Waran motagningen ringde kl 9 och sa att jag måste ta blodprov idag senast i morgon kl 10 då jag också ska gå på ett möte gällande denna medecinen .. biverkningar och sånt ska vi gå igenom.
 Sen ringde mamma och sa att hon hade pratat med någon läkare på ryhov och han tyckte jag skulle röntka nu på en gång eftersom jag har så ont är den onödigt att vänta två veckor. Värken jag har borde varit mycket mindre eftersom det har gått en vecka nu utan att smärtan har minskat.
Nu ligger jag här och väntar på mamma ska komma hem hon kommer nog vid 12-13 sen åker vi nog till akuten igen... suck... fast bättre åka in nu än om två veckor...
Känner att jag luktar en blanding mellan sjukhus, svett och panik... usch inte alls så gott  men duscha kan jag inte ´fixa själv så får bli en "snabb" dusch med en blöt handuk så man inte pestar ner hela akut avdelningen.
Ska försöka få i mig något att äta utan att spy med, får se hur det går.
 

Jag vet inte riktigt när jag kommer kunna uppdatera nästa gång men det kommer :) Tack för allt stöd!


Rapport från sjukhus

Ja då var det dags igen tyvärr :/
Jag ska försöka berätta så gott det går så alla förstår.
De började en vacker dag ahha ne jag skojar bara. I lördags skulle jag och min pojkvän på en 30 års fest jag hade taggat hela dagen lockat mitt hår och gjort mig jätte fin.
Medans jag står i badrummet och fixar det sista skriker jag ut till mattias att han skulle gå ut med hunden.
När jag kommer ut frågar Mattias mig om vi ska åka och jag frågar givetvis tillbaka
- Har pongo varit ute?
Han hade inte hört mig så jag tog pongo i kopplet och gick ut.
Rundan gick bra tills sista lilla baken precis framför våran dörr.
Pongo fick syn på en katt som ligger och trycker på grannens trappa, självklart ser jag inte katten och är inte alls berädd på att han tar fart och börjar springa.
Jag står som sagt mitt i backen och är helt oförberädd på detta och trillar med ett väldans knak i benet.
Jag lägger mig på rygg och skriker/ gråter / gapar ja allt man gör när man har så ont att man knappt får fram något ljud alls.
Jag ligger där ett tag innan Mattias kollar ut genom fönstret och fick syn på mig. Han kommer ut och ser mig ligga där och skrika och gråta.(Pongo sitter ijämte och piper)
Han hjälper mig upp och frågar vad som har hänt, jag drar hela historien med gråten i min hals. Man kan undra om han ens hörde ett ord vad jag sa.
I alla fall han hjälpte mig in och jag satte mig ner och såg min fotled bara svullnade upp mer och mer.

Vi väntade en stund men övervägde sen att åka in till akuten i stället för festen. Väl inne på sjukhuset så fick jag nog vänta ca 3 timmar innan jag fick något mot värken sedan ytterliggare 2 timmar för en läkare att komma.
Hon kollar på foten och säger:
- Ja ehm detta är nog bara en stukning men jag tycker vi tar ett par bilder för säkerhetens skull.

Jag blev lugn igen och tänkte att kanske skulle man hinna till festen i alla fall :)
Ack så fel jag hade....
Jag väntade 2 timmar till kom upp till röntken..... 2 timmar på svar.... Läkaren kom nu igen in i rummet och sa:
Hejsan! Du jag hade väldigt fel, det är så att bilderna visar att du *massa konstiga ord*... det menas att du har minst två frakturer påbaksidan av fotleden/hälen. Desutom har det som håller ihop dina smalben därbak lossnat/gått sönder så det är ingen som håller ihop dessa så vi måste operera annars kommer du aldrig kunna stå stabilt på benet igen..

Gud vilken klump i magen... Vad skulle hända nu?
Jag fick vänta ca 1 timme till och så la de ett provosoriskt gips bara för att hålla foten/ benet så rätt som möjligt.
Jag läggs in på en avdelning och de sätter in drop i armen eftersom man ska fasta innan operation. Jag får också väldigt mycket smärtstilladnde bla morfin. Jag vaknar flera gånger under natten och har exrema smärtor efter mycket om och men fick jag sova någon timme.
De väcker mig på morgonen och säger att jag måste duscha i någon antibaktriel sak eftersom man ska vara så ren som möjligt under operation. In i duschen och på med anti skiten som gjorde min hud torr som fan och det kliade as mycket. Sjuksköteskan kommer in och säger att de nu bara väntar på en ledig tid sedan ska jag åka ner. Där låg jag i mina fina operationskläder och kliade sönder mig. Jag ligger där ca 2 timmar så kommer en annan sköteska in och säger:
Jaha Pernilla nu är det såhär att överläkaren har kollat och han tycker inte vi ska operera. Utan du får gå hem idag.
Paniken dränktes över mig.. hur fan skulle jag klara mig hemma? och hur vad skulle jag stå ut med smärtan? borde de inte fatta att om man får dubbla doser morfin men fotfarande har ont att det kanske är något mer?

En ny sjuksköteska kommer in efter ca 30 min och säger:
Jag tycker du ska stanna här inatt du har ju fotfarande mycket ont.

"Nehe tycker du?"

Trevligt säger jag tillbaka jaa det kanske är bäst så.

Den natten var lika smärfull som natten innan inget förändrades och då var det ändå måndag.

Läkaren kommer även in denna dagen och säger:
Okej Pernilla idag  kommer vi gipsa din fot/fotled/ben. Sedan kommer du få åka hem.

Ja vad ska man göra?
Ligger där ett bra tag innan en sköteska kommer och hämtar mig och "kör" ner sängen till gips salen.
Väl nere i gips salen:
sköteska: Hejsan Pernilla! de är vi som kommer gipsa dig idag. vad vill du ha för färg på gipset? röd, grön, lila, vit, blå ?
Jag : ehm ta röd?
sköteska: bra då tar vi glitter på med så blir det riktigt fint.
Jag : ja visst...
En manlig sköteska kommer in i rummet...
Manligsköteska: Jaha det är jag som också ska vara med och gipsa...
Han går till datorn och börjar kolla... han säger sedan
Ehm jaha? hur ska vi... hur?  ehm vad? han läser raderna på datorn en gång till... jag tror inte vi ska gipsa....
undra om vi ska ha foten i 90 grader med...
Han går ur rummet och går iväg...

Jaha detta var ju trevligt tänkte jag ....vad är det som händer egentligen.
Manliga sköterskan kommer tillbaka
- Vilken tur du har Pernilla du behöver inte gipsas utan vi ska sätta en ortos.
-ehm jaha? och det är ?

En ortos är som ett tyg gips som hålls av en platsskena med band som håller fast.

Manligsköteska:
- Du kommer ha denna i 6 veckor sedan är det nog läkt. Du får ta av den när du sover och när du ska duscha du får också belasta benet så mycket smätan tilllåter.


Jag bara sa okej men jag tänkte för mig själv ... hur fan ska detta kunna läka?


Åker tillbaka till avdelningen och en sköteska kommer in
- du får absolut inte stödja på benet eller något sånt...Jag frågar även här hur lång tid det kommer att ta innan jag kommer att kunna stå på benet igen.. 8-9 veckor berors lite på...hon berättar lite mer bla bla bla.

Jag ligger där har fotfarande lika ont, natten lika dan.

Tisdag

Jag har fotfarande lika ont får lika mycket smärtstillande...

Läkaren kommer in på rummet.
- Hej hur mår du ?
- jag mår as kasst, de gör as ont
- vart gör det ont?
- i hela benet /foten'!

Hon trycker och känner lite... hm...

- jaha Pernilla vi får nog skicka dig till ett ultraljud.

- okej


Men gud vad är det nu tänkte jag ...


Åkte upp till ultraljudet där vi kollade hela benet... ja det var som läkaren misstänkte
en blodprobb nej fel av mig inte en utan två...
Herre gud ska detta aldrig ta slut?
  väl tillbaka till avdelningen frågar jag läkaren vad man ska göra nu.
LÄkaren:
Du kommer behandlas med något som heter waran detta gör så ditt blod bli tunnare. Du kommer först få det genom sprutor varje dag i minst 8 dagar plus tabbleter sedan tar du bara tabletter. Du kommer också behöva ta blodprov varje dag i början sedan en gång i veckan..varanan vecka... en gång i månaden men du kommer behöva äta tabletterna varje dag. Du får inte göra något som kan innebära någon risk att få slag på kroppen då du kommer ha jätte lätt för att blöda.
Du ska vara jätte försiktig med att få sår som böder då ditt blod inte kommer levra sig så bra så de slutar inte blöda.
Du kan dricka kanske någon gång men inte alls ofta då ökar blödningsrisken.
Du kommer aldrig kunna ta p-piller så du måste hitta ett annat preventinmedel.
Du ska absolut inte röka.
Du kommer också få ett halsband som det står att du äter waran på eftersom om någon olycka skulle inträffa måste de veta att du äter det läkemedlet.

Nu när du ska åka hem så ska ni får ringa och be de på ryhov att boka en röntken inom 2 veckor. Ni ska alltså inte utesluta operation ännu. de kan bedömma på ett annat sätt och det kan ha ändrat på sig-


Mycket att ta in ... men vad ska man göra?


Onsdag

Min mamma kom och hämtade mig idag :) så himla glad för  att  få åka hem ett tag även att det är hem till mamma och pappa.. jag ville bara slippa sjukhuset.
Fick åka förbi apotekek och köpa medecin för nästan 900 kr!
Det är många... skriver om dem imorgon..

Detta händer i morgon
En läkare kommer ringa från ryhov i morgon och bestämma när blodproven ska vara.
Mamma får ge mig en spruta innan hon åker till jobbet
Mamma ska ringer sjukhuset och boka tid till röntken


Visst är mitt liv underbart just nu?

RSS 2.0